Naiv Forsvarsminister.

Naiv forsvaersminister eller han later som. B.A Gram

Debatten handlet om Besøket i Norsk havn av det Amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford

I debatten var Kristian Tybring-Gjedde , Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og Bjørn Moxnes. Tormod Heier , Bård Wormdal og Orlogskaptein Tor Ivar Strømmen.

Gjedde var som vanlig bombastisk og forsvarte USA på alle måter. Bjørn Arild Gran var veldig naiv og trodde blindt på at det Amerikanske hangarskipet ikke hadde atomvåpen om bord.

Han ble konfrontert av Strømmen med at Alle hangarskip i USA hadde som standard oppsett atomvåpen, Gran hadde ikke spurt men var skråsikker på at det ikke var atomvåpen ombord.

Kan vi ha en forsvarsminister som er så naiv, spesielt når vi vet at Amerikanske politikere og militære lyver for kongressen og president. Så hvorfor skulle ikke kapteinen på hangarskipet lyve til en godtruende Norsk forsvarsminister.

Nei Norge burde sagt på forhånd at hangarskipet ikke får gå til havn i Norge så lenge de ikke kan kan garantere at det ikke er atomvåpen ombord og Norge skulle da eventuelt sent en inspektørgruppe for å kontrollere. Da hadde USA også hatt større respekt for Norge. Spesielt nå etter Nordstream II sprengningen som mange hevder USA står bak. Eskorte Ubåtene til hangarskipet hadde vi ingen kontroll med, og vi vet ikke hva de gjør og hvor langt de kjører.

Hits: 21